Kom helt tæt på en bæredygtig by

Indvielse af showroomet Den Bæredygtige By 27.august 2020

Rundvisning i showroomet Den Bæredygtige By

180 graders film på 14 meter langt lærred. En by der sænkes ned fra loftet og viser smart infrastruktur og det underjordiske forsyningsnet.  Interaktive touchvægge hvor du kan lære om de bæredygtige byløsninger der gør hovedstadsområdet helt særligt. Fysiske modeller der giver et unikt indblik i maskinrummet på den bæredygtige by. Det er blandt andet, hvad du kan opleve i vores nye showroom ”DEN BÆREDYGTIGE BY” på ENERGI & VAND, som netop er blevet indviet.

Hovedstaden er populær i udlandet. Ikke kun for turister, men også for fagfolk der arbejder med forsyning, klimatilpasning og byplanlægning. De er nysgerrige på vores grønne by med vækst og høj livskvalitet – hvordan gør vi? På ENERGI & VAND kan du nu opleve en ny interaktiv udstilling om Hovedstaden som bæredygtig by. Den har netop fagfolk fra ind- og udland som målgruppe, og fortæller på visuel og interaktiv vis om alle de smarte løsninger inden for energi- og vandforsyning, klima og klimatilpasning, som hovedstadsområdet er så kendt for. Og som vi skal vise resten af verden:

”I København skal vi nå ambitionen om at en radikal grøn omstilling godt kan lade sig gøre. Det kræver også at vi får præsenteret løsningerne udadtil, og det er jo her showroomet på ENERGI & VAND kommer ind i billedet. I skal være med til at gøre København til et levende laboratorium, hvor vi kan afprøve og fremvise nye løsninger inden for bæredygtig teknologi og tankegang” sagdeteknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen til indvielsen af showroomet.

Showroomet er et udstillingsvindue for bæredygtige byløsninger i hele Hovedstadsområdet. Her kan fortællingen om den bæredygtige by kan opleves gennem et forsyningsperspektiv:

Showroomet på ENERGI & VAND er et fantastisk redskab for os der skal være med til at udvikle den bæredygtige by. (…) Showroomet er det første, og indtil videre, det eneste af sin art, der med meget fine faciliteter kan illustrere hvordan man kan dissekere den bæredygtige by. Jeg kunne bruge timer her” sagde Leo Larsen, bestyrelsesformand i HOFOR.

Både børn og voksne bliver kloge af leg

På ENERGI & VAND – Greater Copenhagen Living Lab startede vi som et science center for børn og unge, der formidlede energi- og vandforsyning, klima og klimatilpasning i den bæredygtig by. Besøgende delegationer af ingeniører, embedsmænd, politikere og fagfolk har dog alle givet udtryk for at ENERGI & VAND’s visuelle formidling med interaktive modeller og en hands-on tilgang, giver mulighed for at både børn og voksne kan forstå bæredygtige byløsninger på en helt ny måde. Både børn og voksne kan altså blive klogere på forsyning her:

”Det er vores børn og unge der skal bære visionen videre om en bæredygtig by. Det gør de hver eneste dag, også i skolen. Med showroomet her kan vi vise børn og unge praktiske løsningsmuligheder ude i byen, og fortælle dem om hvordan de kan bruge det når de er færdige med at gå i skole. Så sker der noget, der bliver tændt lys i øjnene hos dem. (…) Showroomet her har potentiale til også at tage nogle voksne med ind i arbejdsværelset for den grønne omstilling. Det at invitere nogle internationale delegationer med, det bakker op om de børn og unge i København der insisterer på at der skal ske en forandring” sagdebørne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen til indvielsen.

Københavns nye udstillingsvindue for bæredygtige byløsninger

Showroomet er det første og eneste af sin art, der samler en pædagogisk og visionær fortælling om hovedstadsområdets transformation til en bæredygtig by, primært for nationale og internationale voksengrupper, men også studerende og de ældste folkeskoleelever. Formålet med showroomet er at skabe et udstillingsvindue for bæredygtige byløsninger på forsyningsområdet i hele Greater Copenhagen, og er desuden omdrejningspunkt for ENERGI & VAND’s videnscenter for ”Uddannelse i FN’s verdensmål på forsyningsområdet”.

Showroomet Den Bæredygtige By er blevet til i et samarbejde med HOFOR, Klimasekretariatet i Teknik- og Miljøforvaltning (TMF) i Københavns Kommune, CALL Copenhagen og Center for Klimatilpasning i TMF samt Miljøtjenesten i Københavns Kommune, der er et samarbejde mellem TMF og Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune.  

Besøg i showroomet foregår på både dansk og engelsk og kan bookes her: https://www.hofor.dk/kontakt-os/besoeg-hofor/

Læs artikel fra indvielsen i Vanløse Avis her: https://ugeavisen.dk/vanloese/artikel/s%C3%A5dan-ser-en-b%C3%A6redygtig-by-ud

ENERGI & VAND