Klimaplan 2035 sætter ny personlig retning

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen på ENERGI & VAND

Siden 2012 har ENERGI & VAND aktivt deltaget i formidling af Københavns Klimaplan 2025. Vi har undervist børn og unge i vores Science Center, fremvist klimaløsninger i vores Showroom og inddraget medborgere i at udvikle konkrete klimaløsninger i vores Collaboratorium.

Nu hvor Klimaplan 2025 lakker mod enden, retter E&V blikket mod Klimaplan 2035. Hvor den nuværende klimaplan fokuserer på de tekniske områder, vil den nye klimaplan tilføje et fokus på borgernes forbrugsbaserede udledninger.

Med den nye klimaplan 2035 sættes der et mål om, at borgernes forbrugsbaserede udledninger skal reduceres fra ca. 10 ton CO2 pr. år. i dag til 5 ton CO2 pr. år i 2035. Det er ikke set før, at en by har sat et mål for borgernes forbrugsbaserede udledninger. København har derved igen markeret sig som en international frontløber for bæredygtige byløsninger, hvilket bl.a. blev markeret ved udnævnelsen af Københavns Overborgmester til Vice Chair for klima-netværket C40.   

På E&V vil vi fortsat prioritere vores undervisning inden for de tekniske områder, som vi har understøttet klimaplan 2025 med. Med den nye klimaplan 2035 vil vi fremover også styrke vores bidrag til en faktabaseret samtale om den grønne omstilling, både teknologisk og adfærdsmæssigt.

Vores fokus inkluderer aktiv inddragelse, uddannelse og facilitering af demokratiske samtaler om, hvad et godt og klimavenligt liv indebærer. Vi ønsker at støtte den teknologiske udvikling, hvor det giver mening, og fremme klimavenlige forbrugs- og livsstilsvalg på forsyningsområdet.

Dermed følger E&V allerede den nye retning sat af klimaplan 2035. Hvad klimaplan 2035 specifikt kommer til at indeholde af tiltag, glæder vi os til at følge med i, når den træder i kraft. 

 

ENERGI & VAND