Grundejerforening får hjælp til klimatilpasning

Collaboratorium for Klimatilpasning er nu for alvor skudt i gang. Første projekt blev startet op i juni, hvor Grundejerforeningen Kløverbladsgade får hjælp til at klimatilpasse eget område. Den første droneoverflyvning havde således stor interesse for grundejerne, der deltog med nysgerrighed en weekendmorgen kl. 07.

Resultaterne af overflyvningen er en detaljeret højdemodel i 3D, som kan bruges til at analysere vandets veje under skybrud. Ved at anvende denne model, kan grundejerne få hjælp til at kvalitetssikre i den tidlige planlægning af klimatilpasningen. Samtidig fungerer højdemodellen som et håndgribeligt online redskab for grundejerne, og de kan tage udgangspunkt i modellen, når de skal klimatilpasse deres arealer.

Dermed har grundejerforening i Kløverbladsgade taget hul på en proces med Collaboratorium for Klimatilpasning, der skal sikre dem en optimal klimatilpasning – en klimatilpasning der både tilgodeser grundejerforeningens ønsker, og som hydrologisk set er hensigtsmæssig under fremtidens skybrud.

ENERGI & VAND