Factful Folkeskole i pædagogisk Showroom oplæg

Elever og lærer ser film om data literacy i Showroom

I en verden med klimaforandringer, spirende klimaangst og løsninger der peger i mange retninger, kan det være svært at holde fokus på og være tryg i, hvad vi skal mene og hvad vi skal gøre. Når man booker Showroom forløb med pædagogisk og uddannelsesmæssigt fokus vil man få indsigt i hvordan vi på ENERGI&VAND arbejder med udfordringen ved at undervise i klimaforandringer uden at bidrage til stigende klimaangst i forbindelse med vores Lærerefteruddannelsesforløb Factful Folkeskole og tilhørende elevforløb.

Factful Folkeskole som efteruddannelsesforløb for lærere tager hånd om udfordringen med at undervise i komplekse problemer i forbindelse med klimaforandringer og tilhørende løsninger uden at skabe klimaangst. Gennem data literacy, størrelsesordener og factfulness bliver der arbejdet hands-on med aktiviteter og opgaver der klæder lærerne på til at skabe tryg og løsningsorienteret undervsining.

På det tilhørende elevforløb vil eleverne ved brug af kritisk matematik, factfulness regler, databaseret historiefortælling og størrelsesordener udforske tal og data om klimaforandringer og tilhørende løsninger. Dette giver eleverne kompetencer til at forholde sig kritisk og trygt til informationsstrømmen, samt deltage demokratisk i klimadebatten.

I vores Showroom-udstilling kan man få et visuelt indblik i arbejdet med klimaforandringer ud fra tal, data og modeller, samt en introduktion til de pædagogiske redskaber der anvendes. Heriblandt data literacy, factfulness, databaseret historiefortælling, skalaforståelse og størrelsesordener, samt koblingen til uddannelse i FN’s Verdensmål.       

ENERGI & VAND’s showroom besøg kan bookes her: https://www.hofor.dk/kontakt-os/besoeg-hofor/

Efteruddannelsesforløbet udbydes igen i efteråret 2023.
Elevforløb kan bookes allerede nu – uafhængigt af lærerforløbet.
Læs mere her: https://energiogvand.dk/da/factful-folkeskole/. Booking af begge forløb kan ske på mail: envand@buf.kk.dk eller telefon: 27770266.

ENERGI & VAND