Factful Folkeskole blev vist frem i FN-byen

Deltagere til factful folkeskole workshop

Fredag d. 3. juni var der fuld smæk på verdensmålene, da FN-byen husede konferencen Katapult som fremviste frontløberne inden for verdensmålsundervisning. Gennem en række workshops blev verdensmålene vendt og drejet ved hjælp af nye og interaktive undervisningsmetoder.

ENERGI & VAND var til stede med konceptet Factful Folkeskole for FN’s klimamål. Gennem forskellige lege og øvelser, kunne de besøgende teste deres intuition omkring landes CO2-udledninger samt debattere, på baggrund af tommelfingerregler fra bogen Factfulness, om ”lille” Danmark kan gøre en forskel på klimaområdet. Hele øvelsen blev bundet sammen af en databaseret historiefortælling – altså, hvordan vi kan fortælle faktuelle og engagerende historier på baggrund af data.

Der var efterfølgende udbredt positiv feedback og begejstring fra de besøgende (alt fra lærere, til skoletjenester, til folk fra andre eksterne læringsrum) omkring vores fokus på databrug i undervisningen kombineret med historiefortælling.

Workshoppen var et delelement og forsmag på det egentlige lærerefteruddannelsesforløb omkring Factful Folkeskole, som er under udvikling på ENERGI & VAND gennem 2022. Udviklingen af lærerefteruddannelsesforløbet er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

 

ENERGI & VAND