Energi- & Vandværkstedet deltager i Sharing Copenhagen i Bruxelles og København

Energi- & Vandværkstedet har, sammen med Miljøtjenestens By X og Skolen ta’r Skraldet, været med til at sætte uddannelse og inddragelse af børn og unge på dagsordenen i Bruxelles. Under Green Week i Bruxelles 3.-6. juni blev europæiske elevers anbefalinger til, hvordan børn og unge kan inddrages i den grønne byomstilling overrakt til EU-kommissærerne Connie Hedegaard og Janez Potočnik, samt Børne- og Ungdoms Borgmester Pia Allerslev, under Miljøtjenestens store udstilling i Bruxelles.

Bruxelles-VIPs

Fra v. Klaus Bondam, Pia Allerslev, Connie Hedegaard og Janez Potocnik til overrækkelsen.

 

 

Det var en glad EU klimakommissær Connie Hedegaard, der hørte på elevernes løsninger og modtog anbefalingerne:

Jeg tror at I, gennem at arbejde med dette projekt, har lært nogle sandheder, som I nu er i stand til at videreformidle” sagde Connie Hedegaard, EUs klimakommisær.

Og borgmester Pia Allerslev fortsatte med at rose det, som eleverne har lært:

Når eleverne kommer igennem By Xs undervisningsaktiviteter har de lært om byplanlægning og designprocesser, hvilket giver dem mulighed for at tage ansvar for deres egen skole og lokalområde. ”

Også EU miljøkommissær Janez Potočnik kunne nikke anerkendende til at børn og unge er de virkelige eksperter når det kommer til deres egen fremtid:

I er en inspiration for os voksne, selvom det i virkeligheden er os der burde inspirere jer børn og unge. Mærkeligt, men sådan er verden nu engang. Så der er stadig et håb, et voksende håb i den befolkning, der vokser op nu”. Janez Potocnik, EU’s miljøkommissær.

DSC01040_red

Workshop i Bruxelles. Her kortlægger eleverne steder de har registreret problemer i lokalområdet.

Miljøtjenesten har stået for det officielle Sharing Copenhagen program i Bruxelles som inddragelsesprojektet med Europaskolen 1 var en del af. Her repræsenterede Miljøtjenesten København og viste, hvorfor København har vundet den prestigefulde Green Capital Award 2014 pris ved bl.a. at inddrage både børn, unge og voksne i grønne løsninger.

Energi- & Vandværkstedet, By X og Skolen ta’r Skraldet laver elevinddragelse på Europaskolen
Energi- & Vandværkstedet, By X og Skolen ta´r Skraldet har igennem foråret 2014 faciliteredt en innovativ proces, hvor elever fra tre 7.klasser på Europaskolen har kortlagt deres lokalområde for grønne områder, affald og sikre skoleveje via interviews, registrering og affaldsindsamling. Gennem en innovativ proces har eleverne herefter fundet idéer til løsninger og bygget prototyper af deres idéer, som sammen med anbefalingerne kunne fremvises med begejstring til kommissærer og borgmestre. Processen har foregået over en periode på 3 måneder og omhandlet emnerne Grøn Mobilitet, Grønne områder og Skrald. Processen kulminerede i Europakommissionens storstilede udstilling Green Week, hvor børnene overrakte deres anbefalinger.

Energi- & Vandværkstedet faciliterer Master Class under Sharing Copenhagen

Energi- & Vandværkstedet faciliterede en master class under Sharing Copenhagen med det formål at sætte uddannelse og inddragelse af børn og unge i den grønne omstilling på den europæiske dagsorden. Masterclassen producerede en række anbefalinger til næste års vinder af Green Capital Award 2015: Bristol, bl.a. at gøre uddannelse og inddragelse af børn til en del af kriterierne for at vinde European Green Capital Award samt at udbrede Miljøtjenestekonceptet om uddannelsespartnerskaber på tværs af sektorer og fag. Anbefalingerne blev overrakt under European Green Week Award Ceremony i København den 24. juni 2014 til Bristols borgmester George Ferguson, som overtager stafetten til næste år.

Ferguson-overrækkelse

Bristols borgmester George Ferguson overtager anbefalingerne fra leder af Miljøtjenesten Jesper Steenberg.

ENERGI & VAND