Når klimahandling går tæt på det personlige forbrug eller når en vindmølle sættes op i din baghave, så kommer problemstillingen pludselig meget tæt på vores kulturelle og personlige værdier. Den grønne omstilling og klimakrisen er vigtige temaer på tværs af fagene i folkeskolen og bæredygtighed er ikke kun et naturvidenskabeligt emne – det rummer også æstetiske, etiske og historiske perspektiver, som sprogfagene kan belyse.
Netop derfor har det været super interessant at være en del af projektet og samarbejdet mellem Københavns Professionshøjskole, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling (ABU) og Rådmandsgade Skole med lancering af et inspirationskatalog til bæredygtighedsundervisning i sprogfagene dansk, engelsk, tysk og fransk.
ENERGI & VAND har bidraget som medforfattere til inspirationskataloget og som facilitator for to indledende workshops, der havde til formål at rammesætte projektets forståelse for bæredygtighed i undervisningen. Her blev projektets samarbejdspartnere introduceret til kompetencer og temaer indenfor Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU) samt de ti Factfulness-regler udviklet af Hans Rosling gennem virkelighedsnære problemstillinger og hands-on aktiviteter.
UBU kompetencer og temaer og Factfulness-regler er grundlæggende elementer i undervisning i og udviklingen af ENERGI & VANDs mange tilbud og kan bl.a. findes i vores forsyningsværkster, showcasing og kompetenceudvikling.
Læs mere om UBU & sprogfag og hent kataloget her: UBU og sprogfagene | Afdelingen for Bæredygtig Udvikling