ENERGI & VAND står bag ny podcastserie om teknologidannelse

ENERGI & VAND har netop lanceret en ny podcastserie om teknologisk dannelse kaldet “Energien der forandrede verden”. Serien vil fremover indgå som led i vores efteruddannelseskurser om teknologidannelse i skolen.

Vi dykker ned i energiteknologiens forunderlige udvikling, som har været med til at forme hele den menneskelige civilisation. Podcasten fokuserer på, hvordan man kan danne og uddanne unge mennesker til at forstå den moderne teknologis rolle i samfundet. Vært er Anders Holst Bodin, PhD i energiteknologi og leder af Klimaakademiet, i samtale med Jesper Steenberg, leder af ENERGI & VAND, og en række gæster.

I første afsnit diskuterer Anders og Jesper, hvordan energiteknologien har formet vores samfund på både godt og ondt. Ønsket om både at forstå teknologiens velsignelser og forbandelser sætter gang i en rejse, som fører dem rundt til forskellige mennesker. I afsnit 2 møder vi filosof og fremtidsforsker Lene Andersen, der hjælper os med at forstå, hvordan teknologi, kultur og samfund gensidigt påvirker hinanden. Derefter går turen videre til religionshistoriker Rune Hjarnø Rasmussen i afsnit 3. Han guider os igennem fortidens oprindelige samfund og helt op til kristendommens indtog i Danmark og giver et indblik i, hvordan tidlige energiteknologier blev set som en del af en besjælet verden. I afsnit 4 tager Stefan Hermann os med til den moderne verden, hvor teknologidannelse spiller en afgørende rolle i at forstå den varme tid, vi lever i, præget af klimaforandringer og en hastig samfundsudvikling. Endelig samler Anders og Jesper op på det hele i afsnit 5 for at nå frem til et mere komplet svar på, hvad teknologi betyder for vores samfund.

Du kan allerede nu lytte til alle 5 afsnit nedenfor, i Apple Podcast eller på Spotify.

ENERGI & VAND